Review: Vrať drakovi, co je jeho

Vrať drakovi, co je jeho by Ilka Pacovská
My rating: 4 of 5 stars

Prozatím jsem z celé série velmi nadšená a byť vším připomíná svého slavnějšího bráchu Harryho Pottera (čarodějové, kouzelná škola, trojice kamarádů, kouzelné potvůrky...), tak i přesto je celý děj velmi originální, neotřelý, plný dobrodružství a životních zkoušek. Je vidět, že je příběh především určen pro mladší čtenáře, nicméně i já jsem se upřímně bavila a nijak jsem nestrádala lehce jednodušším převyprávěním. Jsem nadšená od samotného začátku série, pozitivní nálada mě neopouští a s radostí se těším na další nášup z kouzelnického světa.

Ukázka z knihy:

"Nebojíš se?"

"Konec bolestivé existence uvítám s úlevou, to mi věř. Život kouzelného džina není žádný med. Ačkoliv to tak nevypadá, je to proklatě nepříjemný trest."

"Hmm," kývl Zachariáš a popotáhl z fajfky, "neměnil bych s tebou ani za vidinu věčného života. Ale budeš mi chybět, až zmizíš. Na to, že jsi magický prevít, co nemá vlastní vůli, jsem si tě docela oblíbil."

Vron se usmál: "Na to, že jsem kouzelný džin, který miluje jen svého současného pána, k tobě taky chovám přátelské city. Víš, Hanka je moje světlo a táhne mě kupředu. Ty jsi byl moje skála, o kterou se dalo opřít."

"Vedeš divné řeči."

"Možná se, Zachu, dnes vidíme naposledy."

"Jo, svrbí mě pod levou lopatkou a to znamená trable. Měl bys od svého současného pána vypadnout co nejdřív."

View all my reviews

Komentáře