Review: Prokletý král

Prokletý král by J.D. Rinehart
My rating: 4 of 5 stars

Koruna tří, jejíž podtitul Prokletý král je úvodním dílem plánované trilogie, je velmi poutavá, dobrodružná kniha určená primárně pro mladší čtenáře. Po přečtení chci tuto knihu doporučit komukoliv, komu ještě v srdci dřímá duše dítěte. Pokud vám nevadí lehce idealizovaný příběh, který jednotlivé zápletky, byť neotřelé a plné napětí, vcelku snadno a jednoduše hlavní postavy vyřeší, vydejte se pro svůj svazek a hurá do čtení.

Ukázka z knihy:

Galf zmateně zamrkal. Co to mělo znamenat? V duchu si opakoval její jméno. Limonni. Kdo ta žena byla? Proč se mu snažila pomáhat?

Otevřel dlaň, aby se podíval na tajuplný předmět, který mu předala. Byl to dlouhý zlatý řetízek s přívěskem, zvláštně tvarovaným zeleným drahokamem, na jedné straně hladce vybroušeným, ale na druhé zubatým, jako by to byl jen úlomek většího kamene. Byl stejně podivný a krásný jako ta mladá žena.

Říkala, že je můj přítel.

Galf si řetízek pověsil kolem krku a strčil si ho pod košili, aby ho schoval. Až ho vyzvou, aby se také převlékl, vyžádá si soukromí. Byl si jistý, že nikdo nebude nic namítat.

Zaklepal na dveře. Když ho hlas královny Magritt vybídl, aby vstoupil, hlavou se mu jako ozvěna rozezněla slova tajemné Limonni.

Nevěř jí. Nevěř nikomu z nich.

View all my reviews

Komentáře