Review: První

První by Kiera Cass
My rating: 3 of 5 stars

Aby první nezůstala poslední. Zhruba do poloviny jsem knihu doslova žrala, druhá polovice už mi dala zabrat a byť se celá série čte jako po másle, přeci jen vám ta neuvěřitelná tupost hlavních postav na kvalitním literárním zážitku (samozřejmě v rámci žánru YA) nepřidá. No škoda, ale chápu, že na hubených knihách se tolik nevydělává.

Ukázka z knihy:

Zvedla jsem k němu oči, dotkla se jeho obličeje a přitáhla jsem si ho k sobě, abych ho políbila. Jeho vlhké, nicméně vřelé rty se přitiskly k mým. Oběma rukama mi zajel na záda a přitiskl se ke mně tak těsně, jako by se bál, že mu jinak vyklouznu. Liják do střechy přímo bušil, ale zbytek světa utichl. Najednou mi všeho připadalo málo - Maxona, jeho těla, prostoru i času.

Po dlouhých měsících, během kterých jsem se snažila urovnat si v hlavě, co vlastně chci a jaké jsou moje naděje, jsem si náhle uvědomila - právě v té chvíli, kterou pro nás Maxon vytvořil - že to všechno je naprosto zbytečné. Jediné, co můžu udělat, je poddat se tomu a doufat, že kdykoli se odloučíme jeden od druhého, vždycky k sobě najdeme cestu zpátky.

Jinak to nejde. Protože... protože...

Ačkoli jsem se k tomuto okamžiku dopracovávala nesmírně dlouho, když nadešel, bylo to rychlé jako blesk.

Já Maxona miluju. Poprvé jsem si tím byla stoprocentně jistá. Už jsem se tomu citu nebránila, už jsem se nevracela k Aspenovi a k ohranému co by kdyby. Už jsem si nechtěla nechávat zadní vrátka pro případ, že by mě Maxon zklamal. Jednoduše jsem si to přiznala.

Miluju ho.

View all my reviews

Komentáře