Review: Příliš mnoho Kateřin

Příliš mnoho Kateřin by John Green
My rating: 2 of 5 stars

S touhle knihou jsem neskutečně bojovala. Na jednu stranu mě ohromně nebavila, hlavní postava mi byla velmi nepříjemná a ani k ostatním postavám jsem si nenašla tu správnou cestu. Přiznávám, příběh byl místy docela zajímavý, takže to není úplný odpad, ale prozatím je to pro mě nejhorší kniha od Johna Greena, kterou jsem měla čest si přečíst. Colinovo neustále "hekání" a stěžování si na nespravedlivej svět mě nudilo, Hassan byl až moc křečovitě vtipnej a jediná postava, co mi byla alespoň trochu sympatická byla bodrá, trochu tajemná, ale na druhou velmi přátelská Lindsey. Příběh samotný nestojí moc za řeč - fádní a vyčpělý, rozhodně mě citově nijak nezasáhl.

Ukázka z knihy:

"Prohlídky začínají každou celou hodinu a lístek je za jedenáct dolarů, ale upřímně řečeno, nestojí to za to," odpověděla monotónně.

"My to zaplatíme," prohlásil Hassan, který se náhle objevil za ním. "On potřebuje vidět arcivévodu." Pak se naklonil dopředu a hlasitě zašeptal: "Nervově se zhroutil." Položil na pult dvaadvacet dolarů a dívka je okamžitě zastrčila do kapsy šortek místo do pokladny před sebou.

Odfoukla si z obličeje pramen mahagonových vlasů a povzdechla. "Venku je pěkné vedro," podotkla.

"To je, ehm, s výkladem?" zeptal se Colin.

"Jo. A i když mě to nijak netěší, váš průvodce jsem já." Vyšla zpoza pultu. Byla malá, hubená, tvář neměla nijak zvlášť hezkou, spíš zajímavou.

"Já jsem Colin Singleton," představil se Colin průvodkyni / prodavačce
.
"Lindsey Lee Wellsová," odpověděla a napřáhla k němu malou ruku. Nehty měla nalakované oprýskaným metalickým růžovým lakem. Colin jí ruku stiskl a ona se pak obrátila k Hassanovi.

"Hassan Harbish. Sunnitský muslim. Nejsem terorista."

"Lindsey Lee Wellsová. Metodistka. Taky nejsem." Dívka se znovu usmála. Colin nemyslel na nic než na sebe a K-19 a ten kus útrob, který někde zapomněl - ale jejímu úsměvu se vyhnout nedalo. Ten úsměv by dokázal ukončovat války a léčit rakovinu.

View all my reviews

Komentáře