Review: Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala by Laura Tait
My rating: 3 of 5 stars

Přiznám se, hodně mě nalákal název knihy, který jakoby mi sděloval - tohle bude jiný, než ty děsně klišé příběhy o vzájemných se míjeních a lidských nepochopeních, uvidíš. No viděla, ale nadšením tedy mé srdce čtenářovo neplesá. Sice jsem řádně nabuzená nastoupila ke startu, ale již zhruba v polovině jsem ztratila na elánu a dokonce občas listovala dopředu, protože mě jednoduše nebavilo pročítat rádoby vztahová dilemata a nekonečné vzdechy o tom, jak je to vůbec možný, že on/ona neví, že ho ten druhý miluje. Strašnej to úděl člověka toužící po vřelém citu a trochy vášnivého sexu. A ještě, když se sejdou dva tací. Finišovala jsem už jen ze setrvačnosti, příště se nesmím nechat tak jednoduše ovlivnit nějakými nápisy na knihách! :)

Ukázka z knihy:

"Tuhle jsem jela autobusem a zaslechla jednu holku, jak se baví se svým přítelem. Pěkně se do něj pustila. Zase prý dal před ní přednost svému PlayStationu, jako to dělá vždycky. Poznala jsem, že tuhle hádku už spolu vedli mockrát, a přesto jsem žárlila. Žárlila jsem, protože jejich vztah je aspoň opravdický a jejich hádky jsou skutečné hádky."

Holly se chystala znovu dolít, jenže v láhvi už toho nezůstalo dost pro oba, tak došla do kuchyně pro další. Zítra jsem měl jít do školy a už jsem byl jen pár doušků od toho, abych přestal být střízlivý, jenže jsem půlku svého života strávil tím, že jsem snil o večerech na gauči s Holly, takže jsem jí přidržel sklenku a s úsměvem poděkoval.

"Nejdřív to bylo vzrušující, všechno to tajnůstkaření," řekla, když znovu zaujala předchozí pozici. "Jenže to už je teď pryč. Chci normální vztah. Když se rozhlédnu, tak snad všichni ostatní se svými životy něco dělají, jen já ne." Studovala pramínek svých vlasů a hledala, jestli tam nemá roztřepené konečky. "Jsou to slimáci, co vydrží spát tři roky, nebo hlemýždi?"

Rozesmál jsem se: "Tak to teda fakticky nevím."

"Přesně takhle si totiž začínám připadat: jako slimák nebo snad hlemýžď. Možná jsem sobecká, a když s ním mluvím, čtu mu z obličeje, že otravuju, ale copak mám vážně tak přehnané nároky?"

View all my reviews

Komentáře