Review: Malý pražský erotikon

Malý pražský erotikon by Patrik Hartl
My rating: 5 of 5 stars

Tak tohle byla jízda, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat. Jestli se mi po Hartlově prvotině zdálo, že to už nemůže jen tak něco překonat, tak opak se stal pravdou a já se do hlubokých nočních (nebo časných ranních) hodin nemohla za žádnou cenu od příběhu dvou sousedských rodin odtrhnout. To, že sprostými slovy autor rozhodně nešetřil, mi úplně samozřejmě zapadlo do konceptu - když berete do ruky knihu, která v názvu obsahuje slovo erotikon, tak snad nemůžete čekat, že si počtete o krásné přírodě na pražské Babě - a naopak mě velice potěšilo, že jsme poměrně do detailu mohli sledovat celý život dvou generací i se všemi jejími milostnými eskapádami, komunistickým pronásledováním i porevolučním (ne)podnikání. Upřímně jsem se bavila a na poslední stránce jsem si hodně přála, aby jich tam zázračně ještě pár přibylo.

Ukázka z knihy:

"Co to tam děláte?!"

To už se ovšem zarazila i Marta a oba s Honzou už se ani nepohnuli.

"Okamžitě toho nechte!"

"Co se děje?" ozvala se Boženka. Ta právě spláchla.

"Tady někdo souloží, Boženko!"

Šokovaná Boženka vylezla z kabinky a taky se podívala do škvíry. Když se zase narovnala, jen se znechuceně ušklíbla a začala si mýt ruce.

"Fuj!"

Její kamarádka ale zjevně nebyla ochotná vykonávat za těchto okolností svoji potřebu, takže pohoršeně otevřela dveře do restaurace.

"Pane vrchní!"

To už ovšem Honza na nic nečekal a bleskurychle se oblékal.

"Pane vrchní! Pojďte sem, prosím vás!"

Nebýt toho, že Boženčina kamarádka byla taková prudérní husa, mohlo se to obejít bez skandálu. Ale jak se ukázalo, byla manželkou náměstka krajského hygienika a pro sex na toaletách restauračních zařízení neměla sebemenší pochopení.

"Vy jste neskutečný čuňata! To je opravdu nechutný!"

Honza s Martou se jí pak dlouho společně s vrchním číšníkem omlouvali, ale Martě došla trpělivost.
"Možná, že kdybyste si někdy na takovým hajzlu taky zkusila šukat, nebyla byste taková kráva!"

A to bylo naposledy, kdy byl Honza ochotný svolit k sexu na veřejnosti.

View all my reviews

Komentáře